top of page
Keresés
  • Szerző képePilcsik Tamás

Hiányzó forgalmi engedély. Mi a teendő?

Frissítve: 2019. máj. 7.

Szerencsére nem túl gyakran fordul elő, azonban mindenképpen említést kell tenni arról az esetről, ha a külföldön vásárolt gépjárműnek hiányzik a forgalmi engedélye vagy a törzskönyve.



Mi a megoldás?

Azon gépjárművek esetében, ahol a forgalmi engedély és a törzskönyv két különálló dokumentum, szerencsés esetben egy származás ellenőrzési eljárással megoldható a probléma, azonban nem minden esetben.


Fontos!

A származás ellenőrzést abban az esetben indíthatjuk az okmányirodában, amennyiben gépjárműhöz tartozó okmányok közül az 1-es rész a birtokunkban van. Az eljárás díja 10.900 HUF, átfutási ideje kb. 3-4 hét.





Milyen dokumentumokra van szükség a származás ellenőrzéshez?

  1. Kétnyelvű adás-vételi szerződés vagy számla hitelesített fordítása

  2. Külföldi forgalmi engedély 1-es része

  3. Személyi igazolvány, lakcímkártya

  4. Meghatalmazás, amennyiben más nevében járunk el

  5. 10.900 HUF

Csak a forgalmi engedély 2-es része áll rendelkezésre?

Ebben az esetben az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy kiutazunk a legközelebbi okmányirodába és a meglévő forgalmi engedéllyel vagy törzskönyvvel, illetve az adás-vételi szerződéssel, számlával igazolva tulajdonjogunkat pótoltatjuk az elveszett okmányt.

Az adott országban csupán 1 részes a gépjárművekhez tartozó dokumentáció?

Ebben az esetben gyakorlatilag ugyanazt az utat kell végig járnunk, mintha csak a 2-es rész állna rendelkezésünkre. Az adás-vételi szerződéssel vagy számlával ki kell utaznunk a legközelebbi okmányirodába és pótoltatnunk kell a hiányzó okmányt.

598 megtekintés
bottom of page