top of page

4 fontos dolog, amire biztosan szükségünk lesz a
forgalomba helyezéshez

BŐVEBBEN A TELJES FOLYAMATRÓL

GÉPJÁRMŰ

Kizárólag a műszaki és az eredetiség vizsgálat idejére van rá szükség.
Kb. 3-4 óra

DOKUMENTUMOK

Gépjárműhöz tartozó forgalmi engedély és törzskönyv, adás-vételi szerződés, meghatalmazások, személyes iratok.

AZ ÜGYINTÉZÉSHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZEG

A forgalomba helyezés költségét az ügyintézés megkezdése előtt kell átadni.
Minden befizetést igazoló dokumentumot megőrzünk.

24 ÓRA

Mindössze ennyit kell várnia. 24 órán belül forgalomba helyezzük gépjárművét.

Gépjármű forgalomba helyezés menete

1.

SZEMÉLYES TALÁLKOZÓ

A forgalomba helyezés vagy a honosítási eljárás előtt minden Ügyféllel az irodánkban találkozunk. A személyes konzultáció során átnézzük a külföldről érkezett gépjármű okmányait, kiszámoljuk a várható költségeket, megírjuk a szükséges meghatalmazásokat, szerződéseket. Amennyiben az előbb felsoroltak megtörténtek, időpontot foglalunk a gépjárműnek a vizsga állomáson. Több éves tapasztalatunknak köszönhetően a műszaki vizsga időpontjára Ügyfeleinknek nem kell heteket várnia, rendszerint egy héten belül biztosítjuk a vizsga helyet. Az Ügyfél irodánkból úgy távozik, hogy minden az ügyintézéshez szükséges dokumentum egy irattartó mappában elő van készítve, hogy az ügyintézés napján ezekkel már ne kelljen foglalkoznunk.

2.

MŰSZAKI VIZSGA ÜGYINTÉZÉS

A külföldről érkezett gépjárművek forgalomba helyezésének a feltétele az érvényes műszaki vizsga megléte. Amennyiben a gépjármű nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával, a forgalomba helyezés kizárólag az egyedi forgalomba helyezési engedély kiadásával történhet. Azon gépjárművek esetében, melyek érvényes külföldi műszaki vizsgával rendelkeznek, honosítási eljárást kell elvégezni.
Fontos megjegyezni, hogy bár a két eljárás között lényeges különbség van, mindkettő esetében kb.
1,5 - 2 óra a várakozási idő.

3.

ELŐZETES EREDETISÉG VIZSGÁLAT

2018 január 1-től az új rendelkezések értelmében minden külföldről érkezett és forgalomba helyezni kívánt gépjármű esetében kötelező az eredetiség vizsgálat.
Az eljárást általában a műszaki vizsgát követően végezzük el, azonban bizonyos vizsga állomásokon előre meg kell csinálnunk.
Az eredetiség vizsgálat időtartama kb. 30 percet vesz igénybe.
A műszaki,- és az eredetiség vizsgálat után a gépjárműre már nincs szükségünk.

GÉPJÁRMŰ REGISZTRÁCIÓS ADÓ ÜGYINTÉZÉS

4.

A forgalomba helyezés következő feltétele, hogy regisztrációs adóról szóló eljárást kezdeményezzünk valamelyik Nemzeti Adó,- és Vámhivatal kirendeltségében.
Fontos! Amennyiben az Ügyfélnek köztartozása van, az eljárást nem lehet elvégezni. Leggyakrabban a TB járulék nemfizetése miatt keletkezik tartozás, azonban a kiterjesztett meghatalmazásoknak köszönhetően a tartozás rendezésében is el tudunk járni.
A külföldi gépjárműre kiszabott regisztrációs adót általában bankkártyával fizetjük meg, ezzel is gyorsítva a forgalomba helyezés lefolytatását.

OKMÁNYIRODAI ÜGYINTÉZÉS, FORGALOMBA HELYEZÉS,
BIZTOSÍTÁS KÖTÉS

5.

A külföldről behozott gépjármű forgalomba helyezését bármelyik kormányablakban kérelmezhetjük, azonban mielőtt ezt megtennénk biztosítást kell kötnünk a járműre. Önálló biztosítási alkuszként természetesen ebben is számíthatnak ránk Ügyfeleink. 
Segítünk kiválasztani a legkedvezőbb biztosítást, igény esetén a CASCO megkötésében is állunk rendelkezésre.
Az ügyintézés során rendszerezzük az eddigi eljárások során kapott dokumentumokat és forgalomba helyezzük a gépjárművet. Az eljárás során le kell adni a külföldi forgalmi engedélyt, törzskönyvet és a külföldi rendszámot, valamint az adás-vételi szerződés egy példányát.

DOKUMENTUMOK ÁTADÁSA - ÁTVÉTELE

6.

A forgalomba helyezést követően Ügyfeleinknek kivétel nélkül a következő dokumentumokat adjuk át:
- Magyar hatósági jelzések (2 db rendszámtábla és regisztrációs matrica)
- Magyar forgalmi engedély (a törzskönyv kb. 2 héten belül érkezik postán)
- Biztosítást igazoló ajánlat
- Minden befizetést igazoló dokumentum
- Számla
- Mentor ajándék csomag

bottom of page